ACT2


PREVENT

Meer weten over voetbalopleidingen

Verstaanbare en bruikbare inhoud voor de voetbaltrainer

Op deze pagina kan u meer informatie vinden over voetbalopleidingen, interessante workshops of seminaries die voor jou, als (top)sporter, trainer, begeleider of club verrijkend kunnen zijn.
Wij trachten ons te onderscheiden door het aanbieden van informatie die up-to-date is, in mensentaal is en vooral inhoudelijk sterk en meteen bruikbaar.


Beste Willem,

Even een kort berichtje om u te laten weten dat ik de hele voetbal-video: 'Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit' heb bekeken. Ronduit geweldig werk!
Wij waarderen uw bedachtzaamheid en vriendelijkheid met betrekking tot uw opmerking aan het begin van de video. Ik geloof dat je gewoonweg heel goed werk hebt geleverd door het zeer duidelijk te brengen en gemakkelijk te volgen.
Zelfs zonder de ondertiteling, geloof ik echt dat ik zou weten wat je zegt, omdat je het zo goed bracht.
Knap gedaan, en laat ons gerust weten hoe we de voetbal DVD mee kunnen promoten!

Gary Gray, PT, www.grayinstitute.com Adrian, Michigan, USAHet 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO
Voorste kruisbandletsels epidemisch in het voetbal?

Stabilisatietraining voor voetballers...anders bekeken.We hebben tijdlang 'hoogstaande' voetbal-seminaries in de regio gevolgd en gingen steeds met een gevoel naar huis van 'wat kan ik daar morgen mee'? Het is ons dus niet meteen te doen om 'grote' namen uit het voetbal te brengen, maar inhoud waarmee je morgen aan het werk kan.
De voetbaltrainer en voetballer uit de lagere afdeling is voor ons dus even belangrijk als die van het hoogste niveau.

Functioneel stretchen voor jeugdvoetballers

Artikel: 'Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit', door Willem Timmermans.
Gepubliceerd in de maart 2011 editie van Dug-Out, professioneel voetbalmagazine, klik hier voor een deel van het artikel.
Dug-out bestellen

Veel keuze en aanbod in voetbaltechnische of -taktische bijscholingen, maar...

Onze ervaring is dat veel voetbaltrainers hulp kunnen gebruiken in het begrijpen van de 'fysieke materie' zoals krachttraining, blessurepreventie, voeding, snelheidstraining, conditionele ontwikkeling ea. We baseren ons hierbij op de vele vragen die we krijgen, de zaken die we wekelijks zien op de voetbalvelden en de feedback van de trainers en de spelers zelf.
Er is ook veel informatie te vinden op het internet, die niet altijd strookt met de werkelijkheid en dus voor verwarring en onduidelijkheid zorgt.

10 goede redenen waarom (prof)voetballers beter niet met vaste krachttoestellen werken!
video: stabilisatietraining voor voetbal

Tevens willen we de voetbaltrainer de kans geven zich blijvend te ontwikkelen als persoon en als 'coach'

Hoe was jouw opleiding tot voetbaltrainer?

Waarom kiezen voor 'Act2Prevent'?

Act2Prevent, Beweging In Praktijk en hun team staan garant voor inhoudelijke top-informatie, hoogstaande discussiepunten en professionele begeleiding.
Onze opleiding in 'Applied Functional Science' aan het Gray-Institute, USA gaf ons betere inzichten in functionele blessurepreventie, training en revalidatie. We kijken dus op een andere manier naar het lichaam en onze 'performance training' is gericht op hoe het lichaam daadwerkelijk werkt. We bekijken de huidige trainingsmethodes en -programma's door een kritische bril en werken alleen op basis van 'het beste'.
Onze 'functionele anatomie' en de toepassingen ervan verschillen bv aardig met wat je momenteel in de boeken kan vinden en geeft onze een belangrijke voorsprong in het trainen van een voetballer maar ook van een volleyballer, tennisser,...
Functionele inzichten die niet alleen het verschil maken voor de professionele atleet maar ook voor de recreant die veilig van het spelletje wil genieten.

Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO

Personal Training Mechelen, Antwerpen

Educatie voor recreant en topsporter

Onze benadering is educatief, dwz. dat we onze contacten niet alleen adviseren wat te doen maar vooral WAAROM het zo te doen. We gaan ervan uit dat de interne motivatie stijgt naarmate je meer begrijpt waarom je iets doet, dus we delen maar al te graag onze inzichten, kennis en vaardigheden.
Begrijpen en leren waarom past perfect binnen onze doelstelling om meer kwaliteit te brengen binnen de sport, niet alleen voor de club, de trainers en de begeleiders, maar ook voor de sporter zelf: 'Vorm jezelf tot een atleet'

Persoonlijke ontwikkeling in de sport? Wat zijn de voordelen voor de atleet vandaag, morgen, en na de carrière?

We geven reeds een tijdje opleidingen, demo-trainingen en delen graag onze ervaringen, kennis en inzichten via artikels, blogs, media.
We stellen ons dynamisch op en werken naar een 'a la carte' service naargelang de vraag en behoeften. Geef ons dus zeker een seintje indien je binnen je omgeving op een creatieve manier onze 'know-how' wenst in te zetten.

Trainersopleidingen in België :www.trainervoetbal.be
Trainersopleidingen in Nederland :www.voetballeerjezo.nl

Eerstvolgende opleidingsdag voor voetbaltrainers, kiné/fysiotherapeuten, herstel- en revalidatietrainers op 15/10/2011 in Amsterdam, NL.
Meer info en inschrijven
Eerstvolgende opleidingsdag voor voetbaltrainers, kiné/fysiotherapeuten, herstel- en revalidatietrainers op 1/11/2011 op de terreinen van VV Duffel, België
Meer info en inschrijven
Presentatie op het 3de Cyprus International Soccer Conference, Nicosia May 26th-27th: Willem is uitgenodigd door de organisatoren van CISC om een presentatie te geven over blessurepreventie in voetbal.
De presentatie 'Injury Prevention by functional stretching' bestaat uit een theoretische inleiding met enkele praktijkvoorbeelden en een essentieel praktijkgedeelte.


Eerstvolgende opleidingsdag voor voetbaltrainers, kiné/fysiotherapeuten, herstel- en revalidatietrainers op 13/12/2014 op de terreinen van KSK 's Gravenwezel, België
Meer info en inschrijven

Wegens de positieve reacties en om iedereen de kans te geven deel te nemen willen we zo snel mogelijk werk maken van een nieuwe opleiding. Breng ons gerust op de hoogte van je interesse en mogelijke data die voor je zouden kunnen, we brengen je dan persoonlijk op de hoogte van de nieuwe cursusdag. Bedankt!


Afdrukken

Nieuwe editie voor 2015, wij starten op 20/12/2014!!!

Klik hier voor de inhoud van Functioneel Fitness Coach Voetbal 2015

Functioneel Fitness Coach Voetbal

Act2Prevent is in 2013 gestart met een gloednieuwe cursus die, in tegenstelling tot onze dagopleidingen, meerdere dagen (10) in beslag zal nemen.
Act2Prevent gaat met de opleiding 'Functioneel Fitness Coach Voetbal' uitdaging aan om ervoor te zorgen dat de deelnemers zichzelf ontwikkelen tot 'specialist' in het begeleiden van voetballers op het fysieke vlak, zonder het holistische aspect van 'het voetballen' uit het oog te verliezen.
We leggen de lat erg hoog, vragen een groot engagement, interactie en 'teamwork' van de deelnemers met een uniek leermoment als doel.
De cursus Functioneel FCV (Fitness Coach Voetbal) wordt opgesplitst in 'FCV - Recrea' en 'FCV - PRO' zodat je als voetbalbegeleider zelf de keuze kan maken hoe diep je in deze materie wil gaan.
De inhoud van onze opleidingen kan onderhevig zijn aan wijzigingen met als doel een steeds betere kwaliteit alsook updates te brengen. Van grote wijzigingen brengen we je steeds op de hoogte.
Ben je erg ambitieus en heb je de wil om de huidige tekorten die er zijn in het begeleiden van voetballers om te zetten in een positieve uitkomst, neem dan zeker contact met ons op.'Functioneel Fitness Coach Voetbal - recrea'

Misschien heb je al eerdere opleidingen gevolgd maar was het niet 100% voor je duidelijk, ...had je het idee dat de link met voetbal er niet voldoende was, ...was het niet praktisch genoeg gericht ...of gewoon ...erg moeilijk toe te passen? Of heb je noties van alle fysieke onderdelen die een voetballer dient te trainen maar mis je de details of het complete plaatje?
Op zaterdag 20 december 2014 passen we onze inhoud aan naar het trainen van 'de recreatieve voetballer' en richten we ons naar de voornaamste inzichten en technieken die je kan toepassen met beperkte budgetten of faciliteiten. Het is ons doel om laagdrempelige informatie te brengen die makkelijk toepasbaar is en vooral erg begrijpbaar is, niet alleen voor de begeleider maar ook voor de voetballer.
De 'Functioneel Fitness Coach Voetbal - Recrea' begrijpt op het einde van de dag de noden en behoeftes van de recreatieve voetballer en is in staat op een eenvoudige manier de meest up-to-date technieken uit de fitness-wereld te delen met de voetballers.
De 'Functioneel FCV - Recrea' gaat het engagement aan om zijn/haar spelers en club op de hoogte te brengen van oefeningen die in eerste instantie logica brengen voor het lichaam en tevens gelinkt zijn aan de sportspecifieke behoeftes van de recreatieve voetballer. De 'Functioneel FCV - Recrea' is in staat om met een kritische blik te kijken naar de huidige oefenmethodes in het voetbal en heeft de nodige kennis en inzichten om zelf een selectie te maken van wat effectief 'functioneel is ... voor voetbal'!

'Functioneel FCV - Recrea': Voor wie?
Gedreven en dynamische begeleiders die zich verder willen bekwamen in de sportspecifieke fitness- begeleiding van de recreatieve voetballer.
Voetbaltrainers die hun kennis op 'de fysieke ontwikkeling van recreatieve voetballers' willen verbreden.
Hersteltrainers, revalidatietrainers, physical coaches, ...
Medische zorgverleners die zich verder willen specialiseren in het voetbalspecifieke begeleiden op lichamelijke vlak, blessurepreventie, testing, ...

'Functioneel FCV - Recrea': Inhoud?
Zie verder

The Fat Decimator System


'Functioneel Fitness Coach Voetbal - PRO'

Act2Prevent gaat de uitdaging aan om ervoor te zorgen dat de deelnemers zichzelf ontwikkelen tot 'fitness specialisten' in het begeleiden van voetballers, met volle aandacht voor het holistische aspect van 'het voetballen'. Bedoeling is dat de deelnemers de kwaliteiten hebben om voetballers tot het allerhoogste niveau op een professionele en sportspecifieke manier te begeleiden.
We leggen de lat erg hoog, vragen een groot engagement, zelfstudie, interactie en 'teamwork' van de deelnemers met een uniek leermoment als doel. Daarnaast is er nog veel ruimte in het ontwikkelen van 'functionele trainingsprogramma's voor voetbal', zeker in de de topic 'blessurepreventie'. Aan de beste speler ter wereld heb je immers niet erg veel als hij ... gekwetst is.
De 'Functioneel FCV - PRO' is door Act2Prevent niet medisch opgeleid of gemachtigd medische handelingen te verrichten maar kan erg ondersteunend en vernieuwend werken in het fit/gezond houden en de 'performance' van de speler.
De opleiding 'Functioneel FCV - PRO' daagt de deelnemers uit om de handschoen op te nemen en mee te denken binnen het concept 'voetbalgerichte fitness' en tevens op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Act2Prevent zorgt voor de professionele prikkels, kwalitatieve contacten vanuit de verschillende disciplines ... en de nodige uitdagingen en leeromgeving, zodat jij je kan ontwikkelen tot een Functioneel FCV- PRO!
Jouw progressie stopt niet na onze opleiding en we vragen een professionele ingesteldheid en de intentie om alle dagen beter te worden. Om die reden zal de groep op de hoogte worden gehouden van updates, bijscholingen, brainstorm-sessies, ed.
Ben je erg ambitieus en heb je de intenties om de huidige werkpunten die er zijn in het begeleiden van voetballers om te zetten in een positieve en verrijkende uitkomst, neem dan zeker contact.

'Functioneel FCV - PRO': Voor wie?
Gedreven en dynamische begeleiders die zich verder willen bekwamen in de sportspecifieke begeleiding van de voetballer binnen een professioneel kader.
Ambitieuze voetbaltrainers die hun kennis op 'de fysieke ontwikkeling van voetballers' willen verbreden en deze technieken willen introduceren/toepassen op hoog niveau.
Hersteltrainers, revalidatietrainers, physical coaches, ...
Medische zorgverleners die zich verder willen specialiseren in het voetbalspecifieke, blessurepreventie en specifieke interesse hebben in het 'medisch screenen van een voetballer'.
(Vooropleidingen LO, Kiné, Personal Training, Osteo of voetbaltrainersopleidingen geven een meerwaarde)
Bij interesse ontvang je een vragenlijst zodat we een beeld kunnen schetsen van je persoonlijke situatie en hoe we je het best tegemoet kunnen komen.

'Functioneel FCV - PRO': Inhoud?
Conditionele testing & opvolging binnen een professioneel kader.


Polar Team2 trainingssysteem

Functionele krachttraining 'voor voetbal' binnen en buiten, verdere uitwerking + praktijk.
Functionele flexibiliteit 'voor voetbal' binnen en buiten, verdere uitwerking + praktijk.
Blessurepreventie, recuperatie, voeding... in functie van voetbal.
Persoonlijke ontwikkeling van de voetballer (Vorm jezelf tot een atleet)
Medische Screening van de voetballer.
... + updates

De inhoud wordt verspreid over meerdere weekends in 2015: inhoudstabel.
De cardiovasculaire testing komt op 25/04/2014 aan bod en is ook volgbaar voor geïnteresseerden die niet deelnemen aan de cursus FFCV.
De opleiding tot 'Functioneel Fitness Coach Voetbal - PRO' bestaat uit een combinatie van theoretische voorbereiding met de praktijk als eindpunt. De praktijk wordt gebracht in de vorm van een workshop en vraagt actieve deelname (oa. het geven van training) van de deelnemer.

'FCV - PRO': Extra's
We brengen je tevens in contact met specialisten vanuit binnen- en buitenland. Om die reden is basis van het Engels vereist. Als student 'FCV- PRO' ontvang je van ons een zelfstudie-tool twv $199 . Deze wordt uitgetest (gelieve je laptop mee te brengen) en met je meegegeven op 20 december 2014, samen met enkele thuisopdrachten.
We hebben in 2013 en 2014 Ben Cormack naar België gebracht voor de cursus: 'The movement based assessment for football program', in 2015 gaan we voor onze collega's uit Zweden, die een concept hebben uitgewerkt in het screenen en functioneel begeleiden/behandelen van voetballers. Meer info.

2014-2015: 'The 1080 Movement Assessment Specialist course' - Belgium

Learn how to functionally test your football players the way professional teams such as Everton FC do. 1080 MAP (Movement Assessment Profile) is a systematic testing system of functional movement patterns that creates unique profiles that directly reflects the player's physical performance. The profiles will identify physical limitations/hidden potential and determine what is needed for the player to get quick functional results, effectively reach optimal performance and prevent injuries. With the 1080 MAP profile you will be able to design highly effective training programs. Just a few exercises will be needed, because of the effective and meaningful testing.After finishing the 1080 Movement Assessment Specialist course, you will be able to:
- understand the body as a whole and how different joints and regions are interconnected in three-dimensional movement patterns and physical performance
- know how to systematically test and analyse mobility and stability in various movement patterns
- implement an objective measurement tool, 1080 MAP, in order to document mobility and stability in a functional manner for both you and your players
- analyse the 1080 MAP profile in order to effectively determine what joint or region is in need of training and rehabilitation
- get quick results in your training and rehabilitation due to effective and meaningful testing
- be part of our international network

Content:
- Principles and criteria for performance
- Introduction of integrated biomechanics
- Motion analysis
- Functional analysis of mobility and stability
- Practical application of tests and analysis
- Design of functional mobility and stability profiles

Eligibility: Certified personal trainers/coaches and licensed health professionals such as physiotherapists, chiropractors, osteopaths and physicians.

The price includes a portable Athletic 1080 test mat and free access to 1080 MAP web system for one month.

Worth knowing: 1080 MAP is validated by the Norwegian School of Sport Science
Preliminary data was presented at IC Sports congress in September 2013 in Portugal and the Sports Medicine Spring Meeting in Sweden May 2014
Athletic1080 won Stockholm's Innovation award in December 2012 in the category of Life Sciences for the 1080 MAP
Applied and used by different professional football clubs in Europe such as Everton FC.

Athletic 1080 Team: Ola Eriksrud, MSPT, FAFS, GPS,

Assistant professor at the Norwegian School of Sport Sciences in biomechanics and motor control. He is an internationally renowned lecturer and innovator with multiple innovation projects through Innovation Norway. Ola also works as a physical therapist at Olympiatoppen, which the Olympic training resource center in Norway. He is also a consultant for different professional athletes, teams and federations. He has taken numerous classes and courses in the field of Biomechanics, Sports Medicine and manual treatment approaches. Ola is a Fellow of Applied Functional Science (FAFS) with a Functional Manual Reaction Certification (FMR) from the Gray Institute.

Jessica Parnevik-Muth, PT, FAFS, GPS, C.S.C.S

Jessica works as a physical therapist at InMo in Stockholm with extensive national and international experience. She has worked as a senior physical therapist and strength & conditioning specialist at one of the top sports medicine clinics in the United States. There she trained and rehabilitated athletes from the PGA- and LPGA Tour, NHL, NFL and MLB. Jessica is also an internationally renowned lecturer on functional biomechanics, anatomy and training. She has taken numerous continuing education courses in the field of Functional Biomechanics, Sports Medicine, OMT and KBT. Jessica is a Fellow of Applied Functional Science (FAFS), Functional Manual Reaction Certification (FMR) and Nike 360 Golf Performance Specialist from the Gray Institute.

Ali Ghelem FAFS, GPS, CAFS

Ali received his education and training at Bosön, Check Institute, Personal Training School, HeartMath and is NG360 Nike GolfPerformance Specialist and Fellow of Applied Functional Science™ as well as an innovator of functional testing. Ali has worked as a physical trainer since 1996. Since 2002 he has worked with multiple professional tennis players on the WTA and ATP Tour, where Robin Söderling has been one of the most successful. His athletic background is from American Football and alpine skiing.

"WE ARE ALL ATHLETES, WE JUST PERFORM AT DIFFERENT LEVEL"

Dit opleidingsweekend zal plaatsvinden op 13 en 14 juni 2015 en is ook open voor geïnteresseerden die niet deelnemen aan de cursus 'Functioneel Fitness Coach Voetbal'

Klik hier voor de inhoudstabel en deelnameprijzen van 'Functioneel Fitness Coach Voetbal'
Voor vragen, contacteer ons op info@Act2Prevent.com

Opleiding 'Functioneel Fitness Coach Voetbal - Recrea'

Wanneer: Zaterdag 20 december 2014
Waar: In samenwerking met KFC Herent, Brabant, België
Aanvang: 9u30
Einde: 17u, voor deelnemers die enkel 'FCV-Recrea' volgen 20u, voor deelnemers die kiezen voor 'FCV - PRO'

Inhoud:
Voormiddag:
Introductie: Definiëring en domeinbepaling 'FCV', verschil tussen 'Recrea' en 'PRO' behoeftes binnen de voetbalwereld en afgeleide doelstellingen voor de 'FCV'.
Topic:
'Functionele flexibiliteit als basis van je krachttraining'. Theorie + praktijk
'Functionele krachttraining VOOR VOETBAL!' Theorie + praktijk

Deelname:
125,00€ bij inschrijving na 1 december 2014
95,00€ bij inschrijving voor 1 december 2014
deelnemers aan 'FCV- PRO' ontvangen tevens op 20 december 2014 een zelfstudie-tool 'Functionele Anatomie' twv $199
Er is op 20 december 2014 nog steeds de mogelijkheid om in te schrijven voor 'FCV- PRO'.
Inhoudstabel


Voetbalopleiding voor duiveltjestrainers

Foto's en aanbevelingen


Meer foto's

Alleen maar lovende woorden over de opleidingsdag 'Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit'. Heel vaak gaan we kracht trachten te ontwikkelen via bewegingen die helemaal los staan van onze sport, met als resultaat dat we tijdens het uitoefenen van onze sport bewegingen maken die het lichaam niet (her)kent en blessures met zich meebrengen. In deze cursus krijg je een heel pakket van functionele oefeningen waarbij je het lichaam via sportspecifieke oefeningen gaat ontwikkelen. Via het praktijkgedeelte krijg je naast stramme spieren de dag nadien, ook een heel mooi beeld waar je dient op te letten. Door zelf te doen, leer je meer! Willem brengt een mooi, (voor ons) nieuw idee naar voren en ik zal hem in de toekomst blijven opvolgen om mij bij te scholen en nieuwe zaken te ontdekken.
Dies diem docet
"Wij zijn nooit klaar met leren"

De Roeck Tom
Opleider VC Eendracht Aalst 2002
Nationale U15Dag Willem,
Ik gebruik de oefeningen dagelijks in mijn kinepraktijk, soms wat aangepast naar andere sporttakken of arbeidsomstandigheden.
Ook fantastisch als 'huiswerk'-oefening.
Prima cursus, mooie DVD.

Groet,
Marc Vierendeels, KinésitherapeutEen zeer leerzame cursus vandaag gehad bij Willem Timmermans in Belgie met als onderwerp "Blessurepreventie en krachttraining in voetbal door mobiliteit en flexibiliteit".
Door het toepassen van Applied Functional Science (3D mobiliteit en flexibiliteit) blessures voorkomen en een basis leggen voor krachttraining ZONDER gebruik van krachttoestellen in een fitnessruimte.
Een eye-opener voor voetballers en trainers op alle niveaus in Nederland.

Dennis Meier, voetbaltrainer FC Eindhoven, Eigenaar 'Dennis Meier Football school'Hey Willem. Ik wil je even bedanken voor dinsdag! Ik vond het zeer boeiend, en mijn kijk op deze topic is helemaal veranderd!

Jeroen Delannoi, student kinésitherapie KU LeuvenVandaag een opleidingsdag Blessurepreventie en Krachttraining door mobiliteit en Flexibiliteit achter de rug. Het was een fantastische dag met dank aan Willem Timmermans het was top!

Luc Smets, zaakvoerder 'Sport & Health Care', sportverzorger FC Antwerp


demo-training voor clubs

Wij zijn steeds op zoek naar 'partnerships' met gelijkgezinden, om samen het niveau van onze voetballers, trainers en individuele begeleiders op te krikken.
Bedoeling is om de 'sterke spelers' op onze markt te koppelen tot winnend geheel. Geef ons zeker een seintje als je ons team wil versterken of denkt dat een samenwerking een WIN-WIN situatie kan zijn voor alle partijen.

Partners in voetbal

www.zamante.com
www.prokeepers.be

Educatieve Produkten en Programma's

Act2Prevent werkt samen met Beweging In Praktijk om een aantal educatieve produkten te brengen die een hulp kunnen zijn voor de voetbaltrainer, de kinesitherapeut, de fysical trainer maar ook de voetballer zelf. Binnen het concept 'Vorm jezelf tot een atleet' kan het ook als voetbalspeler belangrijk zijn om over veel kennis te beschikken om 'jezelf te trainen'.

10 goede redenen waarom (prof)voetballers beter niet met vaste krachttoestellen werken!
Wat kunnen we leren van de Cybex-test bij (prof)voetballers? Of niet leren?
Voetbal DVD : Blessurepreventie en Krachttraining door Mobiliteit en Flexibiliteit
Het Functionele Stretchprogramma voor voetbaltrainers en voetballers
Functioneel stretchen voor jeugdvoetballers
'Leiders' in het voetbal, worden ze zo geboren of kan je ze vormen?
Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO

What's next?


Voetbal opleiding voor duiveltjes trainers

Waarom specifiek duiveltjes/Juniores F?
Willem Timmermans en Act2Prevent starten vanaf 2012 met het organiseren van trainersopleidingen voor voetbaltrainers die zich willen specialiseren in het begeleiden van de allerjongsten, nl. de duiveltjes/Juniores F. We zijn ervan overtuigd dat onze jongste voetballertjes een voorname basis leggen op die leeftijd en zien in de praktijk, ondanks een groot engagement van hun begeleiders, dat er slechts weinig duiveltjes-trainers specialist zijn in die leeftijdscategorie.
Daarbij komt dat de meeste clubs hun trainers beginnen te positioneren vanuit de hoogste leeftijdscategorie en dat men uiteindelijk, bij de juniores F, vaak uitkomt bij de minst ervaren trainers.
We zien dat er ook vanuit de voetbaltrainers soms weinig interesse is in het trainen van de duiveltjes, mogelijk omdat het leggen van de basis op die leeftijd een goede strategie, opbouw en detailcoaching vraagt, en er in het duiveltjesvoetbal ( = juniores F ) niet echt een groot aanbod is in voetbaltrainersopleidingen. . Om die reden willen we tegemoet komen aan de behoefte en starten we vanaf 2012 met het organiseren van een trainersopleiding, specifiek voor diegene die zich willen bekwamen en specialiseren in het trainen van de allerjongsten in het voetbal.

Duiveltjes- specialist Willem Timmermans?
Zeker binnen het voetbal is het een zeker 'risico' om jezelf specialist te noemen, aangezien de meningen omtrent de opleiding van spelertjes, het spelletje zelf en de resultaten ervan erg uiteen lopen. Om die reden zetten we er een vraagteken achter en stellen we voor om zelf te oordelen of het volgen van de voetbal opleiding voor jou een meerwaarde is ( geweest ) in het specialiseren in het duiveltjes-voetbal. We zetten in elk geval een aantal feiten op een rijtje die je idee geven wat je mag verwachten van de lesgever Willem Timmermans, zijn visie en hoe het jou, je club en vooral je spelertjes kan helpen in de ontwikkeling naar een betere opleiding.

Wie
Willem Timmermans

Kinesitherapeut, Personal Trainer, Bewegingsspecialist, gecertificeerd in 'Applied Functional Science' aan het Gray-Institute, USA
Functionele Blessurepreventie - Performance Training - Revalidatie - Educatie

Houder van een UEFA B - licentie
Maker van de voetbal DVD: Blessurepreventie en Krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit.
20 jaar ervaring als jeugdtrainer op alle niveaus en leeftijden, begonnen op gewestelijk vlak, geeïndigd op Nationaal niveau (nationale U8 KV Mechelen)
10 jaar ervaring in het trainen van duiveltjes, laatste jaren op allerhoogste niveau in België
Hoofd Long Term Physical Development KV Mechelen (2010)

Visie
Er zijn veel verschillende visies in het opleiden van jonge voetballers, en we kunnen er de komende decennia nog 1000-en uren over discussiëren. Zonder te oordelen over wat goed of minder goed is mag je bij onze duiveltjes-trainersopleiding volgend standpunt verwachten:

Willem Timmermans: Het trainen van duiveltjes is effectief 'een vak apart'. We zien nog erg vaak dat onze kleinste voetballertjes getraind worden door de minst ervaren trainers, die met de nodige passie aan hun opdracht starten, maar die voeling missen met de specifieke vereisten die hun spelertjes vragen. Zo zien we nog maar al te vaak dat de voetballertjes van 5 tot 8 jaar een 'volwassenen' training en coaching krijgen, terwijl hun leeftijd en voetbalspecifieke kwaliteiten een totaal andere aanpak vraagt.
Mijn ervaring in het trainen van voetballertjes van alle niveau's heeft me geleerd dat we zoveel meer uit onze begeleiding kunnen halen, als we een goede opbouw respecteren en het duiveltjes-voetbal goed positioneren binnen de totaalopleiding. Zo 'dromen' we als volwassenen maar al te vaak van mooi passenspel en vlotte combinaties, terwijl de kinderen niet eens de basis beheersen om vlot een tegenstander uit te schakelen of een bal aan te nemen. Ons grote voorbeeld is wijlen Wiel Coërver, die reeds lange tijd geleden heeft bewezen dat er zoveel mogelijkheden liggen in het trainen van voetballertjes van 5 jaar en ouder. Balbeheersing en creativiteit staan hierin centraal.

In de praktijk zien we dat er veel behoefte is (... en het aanbod niet groot genoeg kan zijn) aan 'het leggen van de basis' en 'detailcoaching'. Mogelijk kan dat een reden zijn dat de meeste ambitieuzere trainers liever oudere spelers onder hun hoede krijgen dan een 5-jarige die zijn eerste stapjes zet in het voetbal.
Omdat 'iemand' aan de... o zo belangrijke basis moet werken hebben we binnen de opleiding van een voetballer dringend nood aan een team van duiveltjes -specialisten die hun engagement en motivatie kunnen inzetten met de broodnodige visie. Op die manier kunnen we elk kind de kwalitatieve start garanderen die het verdient!

Met onze specifieke duiveltjes-trainersopleiding is het ons doel tegemoet te komen aan de noodzaak die er is vanuit de voetbalopleidingen, clubs en voetbaltrainers.

Willem

Inhoud van onze voetbaltrainer opleiding voor duiveltjes - juniores F?
Hoe start ik het voetbalseizoen? Waar start ik de 1ste duiveltjes trainingen? Hoe breng ik progressie in de voetbaltrainingen en hoe bouw ik verder op in het seizoen?
Welke progressie mag ik verwachten van een duiveltje/ juniores F?
Hoe kan ik als trainer zoveel mogelijk meerwaarde brengen in de vooruitgang van het jonge voetballertje? Kan het kind meer leren dan ik als trainer denk of verwacht?
Tot welke realistische voetbalprestaties is een duiveltje in staat op zijn/haar leeftijd?
Hoe creeër zoveel mogelijk balcontacten per trainingsmoment?
Hoe gebruik ik mijn tijd optimaal, hoe vermijd ik 'dode' momenten?
Bal stoppen! of aannemen?
Waarom basistechniek en tegenstander uitschakelen primeert boven 'samenspel'?
Welke basistechnieken zijn essentieel om elk kind veel FUN in voetbal te bezorgen?
Wat is een dribbelmoment en wat zijn de voordelen? Zijn er ook nadelen?
Waarom is elke wedstrijdopwarming een trainingsmoment? Hoe win ik tijd?
Wat is details-coaching en hoe pas ik dat toe in deze leeftijdscategorie?
Welke voetbaltermen- woorden gebruik ik in mijn coaching en waarom?
Waarom elk kind minstens 1 eigen bal nodig heeft? Gebruik van 'voetbalnetje', ... huiswerk, ...


Voordeel van onze 'voetbaltrainers -duiveltjesopleiding' voor de voetbalclubs?
We hebben reeds aan de lijve ondervonden dat het zelfs voor onze 1ste klassers een lastige opdracht is om bekwame jeugdtrainers te vinden die interesse en feeling hebben met die leeftijdscategorie, we hebben dus een aardig idee hoe moeilijk het moet zijn voor clubs uit de lagere afdelingen om uitstekende begeleiders te vinden voor het duiveltjesvoetbal.
Aangezien de kandidaten voor het geven van duiveltjes trainingen vast niet staan aan te schuiven, en het vaak gaat om de minder ervaren of zelfs beginnende trainers, willen we via deze weg de voetbalclubs alvast een handje (voetje) helpen bij het opleiden van hun duiveltjes trainers.
We geven in onze voetbalcursus de duiveltjes trainer(s) de nodig skills en tijdlijn mee om met de nodige know-how onze 'toppertjes' te begeleiden.
Heb je als club nu al interesse om je duiveltjes trainers door te sturen naar ons trainerscursus, geef ons gerust een seintje, dan brengen we je op de hoogte van de eerstvolgende opleidingsdag.

Voordeel voor de duiveltjes trainer?
Onze trainersopleiding zet je in 'pole-position' om specialist te worden in deze leeftijdscategorie. We delen met alle plezier onze ervaring en expertise zodat jij meer uit jezelf en je voetballertjes kan halen. Aangezien het aantal specialisten hier niet dik loopt is het voor jou als voetbaltrainer de ideale gelegenheid je te onderscheiden van anderen en door te groeien binnen je club of voetbalwereld. We hoeven je vast niet te overtuigen dat het voornaamste voordeel de progressie van je voetballertjes is, die een zichtbaar beeld zullen geven van jouw goede duiveltjes trainingen en begeleiding.
We overwegen zeker om bij voldoende interesse en enthousiasme van de deelnemers de opleidingsdagen uit te breiden naar meerdere dagen + opvolging.

Voor wie?
Voetbalclubs die hun duiveltjestrainers willen laten genieten van een specifieke opleiding voor hun leeftijdscategorie.
Voetbaltrainers die zich willen specialiseren in het duiveltjes voetbal.
Sportief verantwoordelijken die structuur willen brengen in de voetbalopleiding en structuur van de jongste leeftijdscategorieën.
De beginnende duiveltjestrainer die meer inzicht wil krijgen in het leeftijdsspecifieke en unieke voetbal-traject van een 5 -8 jarig voetballertje
De meer ervaren trainer die zich verder wil bekwamen in het specifieke van duiveltjes training en interesse heeft in het verbeteren van de detailcoaching.
...

Referenties
Super leerrijk en grensverleggend, heeft me vertrouwen gegeven om mijn spelers volgend seizoen een uitgebreid voetbalbasispakket aan te bieden.. aanrader voor iedereen met een hart voor jeugdvoetbal (duiveltjes in het bijzonder)
Robby Walschaers, U6 FCV AlbertaBedankt Willem. Het was een zeer leerrijke dag. Op sommige vlakken zelfs een openbaring. Hiermee ga ik zeker aan de slag! Testcase tot augustus zal mijn eigen zoontje van 7 worden. Hij is gek van voetbal dus alleen daar al kijk ik naar uit. Vanaf augustus proberen we de oefenstof over te brengen aan de hele ploeg. Bedankt!
Johan Brumagne, U9 VC Bertem- LeefdaalVoor mij persoonlijk was het een leerrijke dag, het liep snel en ieder kon zijn verhaal doen.
Knap werk, bedankt!
Lenaerts Jan, pupillen-trainer SV GroenendaalBeste Willem,
Ik vond het een heel nuttige opleiding en ik ben blij dat er docenten zijn die echt geloven in het belang van duiveltjes.
Ik wil in die context meewerken om de onderbouw te promoten. Ik ben dus geinteresseerd in het opzet van de duiveltjes dag...
Vriendelijke groeten,
Guy De Cock, coördinator onderbouw KSV BornemHallo Willem,
Voor mij was het de eerste opleiding die ik heb gevolgd. Ik ben erin gegooid zoals velen; papa van...; en het zal maar voor één jaartje....
Volgend seizoen U9 zal het reeds mijn derde jaar zijn, ben gestart bij U7.
De opleiding gaf me duidelijke praktische tips en voldeed echt volledig aan mijn verwachtingen. Ben ook iemand die graag een planning maakt en deze opleiding geeft me al meer helderheid in het kluwen.
Vanaf nu zal het veel oefenen zijn en de toekomst zal het uitwijzen hoe het ook lukt bij 'minder begaafde kinderen'; maar heb er wel goed oog op.
Nogmaals bedankt voor de fijne dag.
mvg,

Michel Robberechts
Trainer U8 KFC PerkBeste Willem,
Het was zeer zeker een leerrijke ervaring. Je hebt gelijk dat je geen goede duiveltjestrainer wordt op 1 dag, maar dit initiatief geeft een basisplatform wat ideëengoed en visie betreft bij het aanleren van de basistechnieken van onze kleine atleten. Het zet de trainers op weg naar kwalitatieve trainingsmethoden en zal mijns inziens kleine en grotere clubs in een opwaartse spiraal brengen naar het vormen van kwaliteitsvolle jonge voetballers toe.
mvg,

Sven Walschaerts
Trainer U7 A&B
VC Bertem-LeefdaalDe opleiding van zondag 06/05 was zeer geslaagd en ik vind het een heel goed initiatief !! Duiveltjes een betere training geven das de toekomst en daar help je zeker bij met deze opleiding !!
Groetjes Yves Ulrich , Trainer U6kes 's GravenwezelDe eerste maal dat we zo in detail te horen en zien krijgen en zelf kunnen ervaren waar duiveltjes in moeten getraind worden.
Erg interessant en een aanrader voor alle trainers die met jeugdopleiding bezig zijn en techniek hoog in het vaandel dragen!
Thx Willem !

Eddy Simons
Sportief verantwoordelijke KSK 's-GravenwezelIk heb als jeugdcoördinator onderbouw bij KSV Bornem veel opgestoken bij deze opleiding. Eindelijk iemand gevonden die het belang van een goede opleiding voor spelers van 6 tot 12 jaar kan uitdragen.
Ik heb prima oefenvormen geleerd! ik hoop dat er in de toekomst nog opleidingen volgen.

Guy De Cock, KSV Bornem

Meer info omtrent onze voetbalopleidingen
Locatie: variabel
Datum: zaterdag 05/05/2012, VC Bertem-Leefdaal, klik hier voor de affiche, print ze gerust af indien je wenst om ze op een goed zichtbare plaats te hangen.
Indien je interesse hebt in deze of andere data, schrijf je hieronder in, dan brengen we je persoonlijk op de hoogte van onze eerstvolgende 'duiveltjesopleiding'.
Uren: Deuren: 9u - Start: 9.30u - Einde: 16.30u - 17.00u
Deelnameprijs: 65 euro - 85 euro, afhankelijk van datum van inschrijving
Ben je nog student, of kom je met meerdere trainers uit dezelfde club, vraag naar onze speciale voorwaarden!

Datum: zondag 6/05/2012, KSK 's-Gravenwezel, klik hier voor de affiche, print ze gerust af indien je wenst om ze op een goed zichtbare plaats te hangen.
Indien je interesse hebt in deze of andere data, schrijf je hieronder in, dan brengen we je persoonlijk op de hoogte van onze eerstvolgende 'duiveltjesopleiding'.
Uren: Deuren: 9u - Start: 9.30u - Einde: 16.30u - 17.00u
Deelnameprijs: 65 euro - 85 euro, afhankelijk van datum van inschrijving
Ben je nog student, of kom je met meerdere trainers uit dezelfde club, vraag naar onze speciale voorwaarden!

Datum: zondag 27/05/2012, SSD Opoeteren, klik hier voor de affiche, print ze gerust af indien je wenst om ze op een goed zichtbare plaats te hangen.
Indien je interesse hebt in deze of andere data, schrijf je hieronder in, dan brengen we je persoonlijk op de hoogte van onze eerstvolgende 'duiveltjesopleiding'.
Uren: Deuren: 9u - Start: 9.30u - Einde: 16.30u - 17.00u
Deelnameprijs: 65 euro - 85 euro, afhankelijk van datum van inschrijving
Ben je nog student, of kom je met meerdere trainers uit dezelfde club, vraag naar onze speciale voorwaarden!

Datum: woensdag 15/08/2012, KSK 's-Gravenwezel, klik hier voor de affiche, print ze gerust af indien je wenst om ze op een goed zichtbare plaats te hangen.
Indien je interesse hebt in deze of andere data, schrijf je hieronder in, dan brengen we je persoonlijk op de hoogte van onze eerstvolgende 'duiveltjesopleiding'.
Uren: Deuren: 9u - Start: 9.30u - Einde: 16.30u - 17.00u
Deelnameprijs: 65 euro - 85 euro, afhankelijk van datum van inschrijving
Ben je nog student, of kom je met meerdere trainers uit dezelfde club, vraag naar onze speciale voorwaarden!

Datum: zondag 11/08/2013, Vlimmeren Sport, klik hier voor de affiche, print ze gerust af indien je wenst om ze op een goed zichtbare plaats te hangen.
Indien je interesse hebt in deze of andere data, schrijf je hieronder in, dan brengen we je persoonlijk op de hoogte van onze eerstvolgende 'duiveltjesopleiding'.
Uren: Deuren: 9u - Start: 9.30u - Einde: 16.30u - 17.00u
Deelnameprijs: 65 euro bij inschrijving voor 21/07/2013 of 85 euro bij inschrijving na 21/07/2013
Ben je nog student, of kom je met meerdere trainers uit dezelfde club, vraag naar onze speciale voorwaarden!

Datum: zaterdag 10/05/2014, 's Gravenwezel, klik hier voor de affiche, print ze gerust af indien je wenst om ze op een goed zichtbare plaats te hangen.
Indien je interesse hebt in deze of andere data, schrijf je hieronder in, dan brengen we je persoonlijk op de hoogte van onze eerstvolgende 'duiveltjesopleiding'.
Uren: Deuren: 9u - Start: 9.30u - Einde: 16.30u - 17.00u
Deelnameprijs: 65 euro bij inschrijving voor 21/04/2014 of 85 euro bij inschrijving na 21/04/2014
Ben je nog student, of kom je met meerdere trainers uit dezelfde club, vraag naar onze speciale voorwaarden!

Datum: vrijdag 15/08/2014, VC Bertem-Leefdaal, klik hier voor de affiche, print ze gerust af indien je wenst om ze op een goed zichtbare plaats te hangen.
Indien je interesse hebt in deze of andere data, schrijf je hieronder in, dan brengen we je persoonlijk op de hoogte van onze eerstvolgende 'duiveltjesopleiding'.
Uren: Deuren: 9u - Start: 9.30u - Einde: 16.30u - 17.00u
Deelnameprijs: 65 euro bij inschrijving voor 25/07/2014 of 85 euro bij inschrijving na 25/07/2014
Ben je nog student, of kom je met meerdere trainers uit dezelfde club, vraag naar onze speciale voorwaarden!

Datum: zaterdag 06/08/2016, KVC Haacht (Dijk 1), klik hier voor de affiche, print ze gerust af indien je wenst om ze op een goed zichtbare plaats te hangen.
Indien je interesse hebt in deze of andere data, schrijf je hieronder in, dan brengen we je persoonlijk op de hoogte van onze eerstvolgende 'duiveltjesopleiding'.
Uren: Deuren: 9u - Start: 9.30u - Einde: 16.30u - 17.00u
Deelnameprijs: 65 euro bij inschrijving voor 16/07/2016 of 85 euro bij inschrijving na 16/07/2016
Ben je nog student, of kom je met meerdere trainers uit dezelfde club, vraag naar onze speciale voorwaarden!


Voetbalhuiswerk, 5 jarige


Training U6 - deel 1


Training U6 - deel 2


Training U6 - deel 3

Combinatie van 2 trainingstools voor voetbal: enerzijds de fitlight trainer (reageren op de instelbare lichtjes) en de quick feet trainer (6 hoekige ruimte voor balaannames en inspelen). Het spelertje dient zo snel mogelijk het lichtje te doven door het juiste paneel te raken met de bal.
Meer info omtrent de 'quick feet trainer'?
Meer info omtrent de 'fitlight trainer'?

Educatie