ACT2


PREVENT

Prevent relapse

Herval je steeds in dezelfde letsels of heb je het idee dat het éne letsel een ander veroorzaakt?
Heb je voordien eerder aan de symptomen gewerkt dan aan de oorzaak en denk je dat je iets mist om je gezondheidsprobleem op te lossen.

Functioneel stretchen voor jeugdvoetballers

Neem gerust contact, misschien kunnen wij jou verder helpen!

info@act2prevent.com

'Ik heb een tijd geleden mijn been gebroken. Mijn been is goed genezen maar nu krijg ik last op andere plaatsen.'
'Wat ooit begonnen is als een spierscheur zorgt er nu voor dat ik om de zoveel tijd een nieuw letsel oploop?'
'Mijn rugprobleem blijft maar aanslepen. Die massage doet wel deugd maar ik heb het gevoel dat dat niet voldoende is.'
'Ik doe reeds oefeningen voor mijn knie maar om de zoveel tijd heb ik opnieuw last.'


Leg je je erbij neer dat je steeds hervalt in oude of nieuwe blessures?
Ga je op zoek naar andere oplossingen als je steeds hervalt in oude of nieuwe blessures?

Voorste kruisbandletsels epidemisch in het voetbal?

Eender voor welke oplossing je kiest, onthoud dat elk letsel zijn oorzaak heeft en dat je meer kans maakt om blessurevrij te zijn of te blijven als je erin slaagt om de oorzaak te vinden.
Ons lichaam zit fantastisch goed in elkaar en slaagt erin om zijn opdracht uit te voeren, al moet het daar voor compenseren op een andere plaats. Op korte of langere termijn kan zich dat gaan 'wreken' op een andere plaats dan waar de oorzaak zit.
Als we onze rug beginnen te krommen als gevolg van bv een zittende beroep, buikspieroefeningen in ruglig of overdreven borstspiertraining dan maken we een compensatie in onze nek. Ons hoofd zal zich, gestuurd door onze ogen, altijd willen oprichten en dat kan bv nekproblemen gaan veroorzaken.
Rugschoolprogramma: 'Back' to basics

Ben je al een tijdje aan het 'sukkelen' met terugkomende letsels of je hebt een letsel gehad en wil niet hervallen, ga steeds op zoek naar de oorzaak.
Hulp nodig?
Zoek een gezondheidsprofessional die samen met jou op zoek gaat naar de oorzaak van je gezondheidsklachten.
Wat kunnen we leren van de Cybex-test bij (prof)voetballers? Of niet leren?
Het belang van fascia in blessurepreventie, training en revalidatie


Onze basis: het begrijpen van de werking van het lichaam ... een voorbeeld


Functie van buikspieren
Zijn onze buikspieren er inderdaad om onze rug te ondersteunen en hoe?
Gaat het stabiliseren van onze buikspieren ons een stabielere romp en bekken geven?
Zijn onze buikspieren gemaakt om te fixeren, bewust aan te spannen of is het eerder een flexibel geheel dat dient om te bewegen?

Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO

Er is héél wat informatie te vinden over buikspieren, hoe ze verdeeld worden in 3 stukken (rechte, schuine en dwarse) en hoe we ze in hun stukjes kunnen optrainen.
Er wordt ook meer en meer gesproken over 'stabilisatietraining' en dat wordt steeds meer toegepast in verschillende sporten.
Van het moment we onze buikspieren gaan opdelen in hun 3 stukken gaan we al in tegen de logische werking van het lichaam en dit omdat ons lichaam geen spieren herkent, alleen bewegingen. Door ons lichaam ( en de buikspieren ) op te splitsen in stukjes kunnen we onbalans gaan creeëren en brengen we ons zenuwstelsel uit balans.
Om die reden verkiezen we om de buikspieren als een geheel te aanzien en ze ook als geheel te gaan trainen. Door het maken van functionele bewegingen en oefeningen gaan we ze op een logische manier trainen. Door het feit dat we ze in vele verschillende posities brengen en vaak vertrekken vanuit rek worden we niet alleen sterker, maar ook beweeglijker en hebben we minder kans op letsels.
Flexibele buikspieren zorgen automatisch voor betere bewegingen en betere prestaties en door ze op een functionele manier te trainen gaat dit ons meer voordelen geven dan op de klassieke manier.

video: stabilisatietraining voor voetbal

Schrijf je in op ons GRATIS 12-weken buikspierprogramma en ontdek op een leerrijke manier hoe buikspieren effectief werken en hoe je ze het best kan trainen! Ons geschenk voor jou!

The Fat Decimator System


Prevent Relapse... door podologie

Als je blijft hervallen in eenzelfde letsel, of je merkt dat het éne letsel een start is geweest voor het ontstaan van andere, dan is er vaak een oorzaak die we dienen te vinden wil je op termijn op een gezonde en veilige manier verder. De oorzaak kan zich eender waar in de biomechanische keten (of elders) bevinden en een grondig 'oorzakelijk' onderzoek is nodig om chronische letsels en/of invaliditeit te vermijden.
Om die reden brengen we bij Act2Prevent specialisten samen die elk in hun discipline zoeken naar de oorzaak van lichamelijke klachten. De podoloog is zo'n specialist die vanuit de voet op zoek gaat naar abnormaliteiten en de nodige aanpassingen maakt indien nodig.
Wij kunnen hierbij rekenen op podoloog Thorbjorn De Brul die op zaterdag ter beschikking staat van onze klanten en contacten.
De sessies (1,5u biomechanisch onderzoek) vinden plaats binnen onze kiné-praktijk en personal training studio te Sint-Katelijne-Waver, Mechelen
Meer info




Educatie