ACT2


PREVENT

Prevent health issues

Diabetes, hoge bloeddruk, degeneratieve ziektebeelden, kanker, obesitas, cardiovasculaire aandoeningen,...
Voorkom ze of los ze op door meer te bewegen en/of gezonder te eten. Je Personal Trainer zal je hierin bijstaan.

Je wil genieten van het leven, je dag doorbrengen op een energieke manier en lekker veel bewegen zonder pijn of ongemak?
Je kijkt vooruit en wil tot de actie over gaan alvorens je wordt geconfronteerd met fysieke beperkingen?
Je bent op zoek naar een kwalitatieve oplossing voor jouw zoektocht naar een blijvend fitheidsniveau waar je fier op bent?
Databank van 70 functionele oefeningen.

Prevent - Diabetes

De ziekte van de toekomst, tenzij de hardwerkende medische wereld het geschikte pilletje vindt om diabetes uit te roeien. Er zijn nu al kinderen van 10-12 jaar met Type 2 diabetes en het ziet er niet naar uit dat die toestand op korte termijn zal verbeteren.
Type 1 diabetes is een stofwisselingsziekte waarbij de pancreas (alvleesklier) er niet meer in slaagt om zelf insuline aan te maken.
Type 2 of ouderdomsdiabetes is het gevolg van een ongezonde levensstijl en overgewicht. Hier produceert het lichaam nog wel insuline maar onvoldoende en het lichaam kan de insuline niet meer efficiënt gebruiken.
Gebrek aan beweging en kwalitatief arme voeding zorgt ervoor dat onze suikerspiegel de meest gekke kanten opgaat. Gebrek aan energie gaan we vaak compenseren met snelle suikers, koffie of cafeïnerijke drankjes om ons op te peppen.
Heb je dagelijkse dipje?
Hoe kom je erdoor?


Prevent - Hoge bloeddruk en cardiovasculaire aandoeningen

Hoge bloeddruk is een 'stille doder', we zien of voelen het niet meteen en liggen er vaak dan ook niet van wakker.
Nochtans zijn er al 2,4 miljoen Belgen die te kampen hebben met hoge bloeddruk of hypertensie.
Gezonde voeding en dagelijks je portie beweging voorkomt veel ellende op langere termijn.
Artikel

Prevent -Degeneratieve ziektebeelden

Degeneratieve ziekten zijn ziekten die optreden door slijtage- en verouderingsverschijnselen van het lichaam zoals het aantasten van botten en gewrichten, aantasten van bloedvatenstelsel en een algemene achteruitgang van vitale en minder vitale functies.

Wens je langer jong en vitaal te blijven?
Wens je langer stevigheid in je botten en gewrichten te houden?
Wens je je bloedvatenstelsel te ondersteunen?

Het kan, zowel door beweging als door voeding!

Gerelateerde Artikels

The Fat Decimator System

Prevent - Kanker

Kanker behoort tot één van de meest gevreesde ziekten die de mensen tegenwoordig treffen.
Volgens het National Cancer Institute, zijn 80% van alle kankers te wijten aan identificeerbare factoren en dus potentieel te voorkomen. Dertig percent van de kankers zijn te wijten aan het gebruik van tabak, zo veel als 35 tot 50% zijn te wijten aan voeding. Het is vrij gemakkelijk om deze en andere risicofactoren te beheersen.

We hebben dus allemaal potentiële kanker in ons, het is alleen een kwestie van de kanker klein te houden en zich niet te laten ontwikkelen. Stress is een factor die meespeelt in de groei van kanker. Geef het dus geen kans en ontstress op regelmatige basis!
Fysieke activiteit kan een belangrijke rol spelen in het 'ontstressen'.
Een andere factor in het klein houden van kanker is voeding, zo kan je bv de angiogenese (bloedvoorziening naar de kanker) klein houden door bepaalde stoffen in je voeding.
Eten tegen kanker
Voorkom borstkanker met Alfa- Linoleenzuur

Prevent - Obesitas

Bij mensen is de meest gebruikte maat voor zwaarlijvigheid de Body Mass Index (BMI): het lichaamsgewicht in kilogram, gedeeld door het kwadraat van de lichaamslengte in meters. Bij BMI wordt er voor het lichaamsgewicht geen onderscheid gemaakt tussen spier- en vetweefsel.
Meet jouw lichaamssamenstelling.

Een persoon met een BMI van meer dan 25.0 kg/m2 wordt beschouwd als te zwaar (overgewicht); een BMI van meer dan 30,0 kg/m2 wordt beschouwd als zwaarlijvig (obesitas). Een verdere drempel van 40,0 kg/m2 wordt geïdentificeerd als een dringend morbiditeitsrisico (morbide obesitas). De Wereldgezondheidsorganisatie beschouwt een BMI tussen 18,5 en 25 als ideaal voor een gezond individu (hoewel verscheidene bronnen een persoon met een BMI van minder dan 20 als te licht beschouwen).
De BMI is geen volledige diagnose, in zoverre dat deze niet de vetdistributie binnen het lichaam in overweging neemt en de relatieve vet-, spier- en botbijdragen aan het totale lichaamsgewicht negeert. Een gespierde (spieren wegen meer dan vet) atleet kan door zijn BMI als te zwaar worden gerangschikt, terwijl ten onrechte een "normale" BMI kan worden gediagnosticeerd in het geval van een bejaarde persoon met zeer lage vetvrije massa. Een BMI-score alleen is ontoereikend als diagnose omdat de BMI niet in staat is om vet van vetvrije massa te onderscheiden en ook geen rekening houdt met gevaarlijk buikvet.

Meet jouw lichaamssamenstelling.


Het zal voor jou vast geen nieuws zijn dat meer bewegen en een gezonde voeding zeer belangrijk zijn als preventie van overgewicht en obesitas.
We hebben een afslankprogramma ontwikkeld met de 10 beste tips voor blijvend en gezond afslanken. We helpen er alle misverstanden ivm afslanken definitief uit te wereld en delen inzichten en tools van meer dan 7 jaar ervaring met 'afslankproblematiek'.
Wens je de 10 beste tips meteen bij je thuis?
De 10 beste tips voor gezond en blijvend afslanken!
Educatie