ACT2


PREVENT

Wat is 'Functioneel trainen'?

'Functioneel trainen': trainen in functie van wat je wil doen: Voetballen, golven, joggen of gewoon je kinderen optillen. Het sluiten van de kloof tussen oefeningen en functioneel bewegen zorgt ervoor dat we de bewegingen en de positieve effecten ervan kunnen gebruiken in dagdagelijkse situaties of (top)sportprestaties.


Beste Willem,

Even een kort berichtje om u te laten weten dat ik de hele voetbal-video: 'Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit' heb bekeken. Ronduit geweldig werk!
Wij waarderen uw bedachtzaamheid en vriendelijkheid met betrekking tot uw opmerking aan het begin van de video. Ik geloof dat je gewoonweg heel goed werk hebt geleverd door het zeer duidelijk te brengen en gemakkelijk te volgen.
Zelfs zonder de ondertiteling, geloof ik echt dat ik zou weten wat je zegt, omdat je het zo goed bracht.
Knap gedaan, en laat ons gerust weten hoe we de voetbal DVD mee kunnen promoten!

Gary Gray, PT, www.grayinstitute.com Adrian, Michigan, USAStabilisatietraining voor voetballers...anders bekeken.
Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO
video: stabilisatietraining voor voetbal

Voorbeelden: Hoe gaat buikspiertraining in ruglig jou helpen bij activiteiten in stand?
Schrijf je in voor het GRATIS 12-weken buikspierprogramma!
Kan ik via jouw oefeningen zien voor welke activiteit je aan het oefenen bent?
Hoe train je 'functioneel bij rugklachten'?
Rugprogramma 'back' to basics.

We benaderen het lichaam als een keten en gaan het ook trainen als een keten. We kiezen dus zoveel mogelijk voor volledige lichaamsbewegingen en een logische uitgangspositie.

Boost je prestaties

'Perform better at work'

Heb je een zittend beroep? Moet je veel tillen? Heb je veel afwisseling en je wenst je werk beter aan te kunnen, je algemeen fitter te voelen?
'Perform better at work is een programma dat gericht is naar de werkgevers en werknemers om te komen tot betere prestaties op de werkvloer.
Heb je bv een zittend beroep? Weet je wat de nadelige effecten zijn van een zittend beroep op je lichaam? Op je heupen, rug, je ademhaling, zelfs knieën?
Act2Prevent komt langs in jouw bedrijf met unieke 'tips en tools' die je levenslang en eender waar kan gaan toepassen. Handig? Nuttig?
Er is ondertussen al heel wat op de markt over preventie van rugklachten, aanpak, oefeningen, ... maar om ëën of andere 'duistere reden' neemt het aantal rugklachten niet echt af, integendeel.
Heb je een idee waarom?
Moeten we te hard werken? Te zwaar tillen? Te lang zitten? Zijn we zwakker dan onze ouders?
De reden van rugklachten zal voor iedereen wat anders zijn, maar volgens mij heeft het zittende leven er toch wat mee te maken, gecombineerd met een gebrek aan beweging.


Rugprogramma 'back' to basics

Werk je als zelfstandige, dan hoef ik je niet te vertellen hoe belangrijk het is om fit en gezond te blijven om je zaak te kunnen blijven 'runnen'. Via 'bio-ergonomie' gaan we ervoor zorgen dat de bewegingen/oefeningen jou gaan helpen bij het beter 'functioneren' in je job/zaak.
'Time is money', gebruik je tijd dus optimaal. Wij leren je aan hoe je je trainingstijd het best kan gebruiken en hoe je met de geleerde inzichten en de nodige creativiteit eender waar 'je ding' kan doen.
Je kan al een 'karrenvracht' vinden aan tips om beter te tillen, beter te zitten, veiliger te bewegen. Wij gaan deze zinvolle tips in dit rugprogramma niet herhalen maar een nieuw gegeven toevoegen: BIO-ERGONOMIE.
Om de inzichten van de bio-ergonomie beter te begrijpen, is het de bedoeling dat we eerst een aantal basisprincipes van het menselijk bewegen overlopen. Sommigen hebben we reeds eerder besproken, anderen zijn nieuw.


Rugprogramma 'back' to basics

Databank van 70 functionele oefeningen


'Perform better in health'

Je krijgt regelmatig te maken met kleine of grotere blessures? Je hebt rugpijn, kniepijn, schouderpijn of andere fysieke klachten? 'Perform better in health' is een gezondheidsprogramma waarbij we je inzichten gaan geven in het menselijk functioneren, hoe blessures ontstaan en vooral ... hoe er definitief vanaf te geraken!
We werken enorm veel op mobiliteit en flexibiliteit omdat we ervan uitgaan dat een overbelasting vaak ontstaat ten gevolge van een schakel in de keten (ons lichaam) die zijn werk niet optimaal doet.
DVD: Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit
Gezonde voeding is de basis van een goed energieniveau en betere prestaties. Koppel gezonde voeding aan optimaal bewegen en je gezondheid zal je dankbaar zijn!

Je bent reeds gezond maar je wil uitblinken met een stralende gezondheid?
... en je bent op zoek naar de beste training?
... en je bent op zoek naar de beste voeding?
... en je bent op zoek naar je beste vorm?
... en je bent op zoek naar je hoogste energieniveau?

Act2Prevent beschikt over de beste inzichten en tools om jou te helpen bij het bereiken van je doel!

'Perform better in sports'

Je houdt van sport en je wil beter gaan presteren?
Je bent reeds heel goed in je sport en je wil op de details gaan werken om nog beter te worden?
Je wil niets aan het toeval over laten en jouw sportprestaties optimaliseren?
Je wil preventief gaan werken om letsels geen kans te geven?
Je vindt het belangrijk om meer kennis en vaardigheden te ontwikkelen in het fysieke aspect van je sport?
Boost je prestaties


3D functioneel stretchen met het 'True-stretch-station'.
Functioneel stretchen voor jeugdvoetballers
Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO

Train 'functioneel', dus in functie van je sport en je bent op goede weg.
We zien nog steeds te veel (top)sporters onlogische bewegingen maken in de voorbereiding van hun sport. Om die reden heeft Act2Prevent een DVD ontwikkeld om voetballers (de principes zijn perfect bruikbaar in alle andere sporten) kennis en inzichten te geven in de fysieke voorbereiding van hun sport.
Voorste kruisbandletsels epidemisch in het voetbal?
Zeker op het gebied van blessurepreventie en krachttraining is er nog veel goede informatie die we graag delen met de sporter!
Databank van 70 functionele oefeningen

Meer weten over voetbalopleidingen?

Perform better door 'Functioneel stretchen'

We gaan door functionele rekkingen ons lichaam voorbereiden op onze krachtsontwikkeling.
Als je leniger bent en je bewegingen kan vergroten, breng je meteen meer rek op je spierweefsel.
Dit zal je niet alleen meer beschermen tegen (vooral) spierletsels maar je helpen bij het ontwikkelen van je kracht. Dit is één van de redenen dat we verkiezen om onze krachttraining zoveel mogelijk vrijstaand toe te passen ipv het werken met machines.
'10 goede redenen waarom voetballers beter niet met vaste krachttoestellen werken'.
Het belang van fascia in blessurepreventie, training en revalidatie

Als we vrijstaand werken is het sowieso een stuk gemakkelijker om grotere en meer bewegingen te maken en meer te vertrekken vanuit rek. Ons lichaam en onze spieren functioneren dan eerder als een boog. Hoe verder je de boog kan (aan)spannen, hoe groter de krachtsontwikkeling.
Op deze manier zullen stretchingen ons helpen om beter te presteren, meer kracht te ontwikkelen, beter te bewegen,...
Voetbal DVD: Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit

The Fat Decimator System


Het belang van buikspiertraining in topsport?

We zien nog steeds heel veel topsporters buikspieroefeningen doen in ruglig, terwijl ze hun sportaktiviteit in stand uitvoeren, denk maar aan voetballers, basketballers, volleyballers, ...
Als we een beter inzicht krijgen in het menselijk bewegen en begrijpen hoe het lichaam, onze spieren en ons zenuwstelsel werkt dan kunnen we concluderen dat er maar weinig 'positieve' transfer is van oefenen op de grond naar je ... staande sport.
Wereldwijd zijn er nog teveel mensen die de klassieke 'crunch' (een verbeterde versie van de sit-up) gaan uitvoeren en mijn ervaring in het werken met topsporters en professionele clubs leerde me dat we in het trainen van buikspieren nog veel progressie kunnen boeken.
Vaak zijn de trainers niet voldoende opgeleid in de materie en blijven ze vastklampen aan hun 'methodes' van vroeger. Via ons concept 'Vorm jezelf tot een atleet' gaan we trainers en spelers helpen om buikspieren en hun werking beter te begrijpen en via voorbeelden tonen hoe we ze op een meer 'functionele' manier kunnen trainen.

Functioneel trainen van buikspieren

Er is momenteel veel te doen omtrent buikspiertraining en stabilisatietraining. Wat is er onstabiel en hoe gaan we daarop werken?
Hoe gaan buikspieren ons helpen om te stabiliseren?
Er zijn veel voorbeelden terug te vinden hoe je je buikspieren en romp kan gaan stabiliseren maar we zijn het niet eens met de manier waarop, tenminste als je ervan uitgaat dat je gaat stabiliseren door stil te houden / te fixeren.
Op elke pagina van onze website kan je inschrijven op ons GRATIS en functioneel buikspierprogramma. Het is een educatief programma dat niet bol staat van voorbeelden maar je stap na stap doet nadenken over de huidige manier van buikspiertraining en je stap na stap duidelijk zal maken hoe je meer en meer je buik op een functionele manier kan gaan trainen. Naarmate de weken vorderen zal je meer en meer inzicht krijgen in de materie en zullen we je tonen hoe je op een eenvoudige en logischere manier je buik kan gaan trainen.

video: stabilisatietraining voor voetbal


Concept: 'Vorm jezelf tot een atleet'

Vanaf juli 2010 gaat Willem Timmermans aan het werk bij KV Mechelen als hoofd 'Long Term Fysical Development'.
We gaan er starten met het educatieve concept 'Vorm jezelf tot een atleet' waar we jonge voetballers gaan opleiden op het gebied van voeding, blessurepreventie, krachttraining, flexibiliteitstraining, werken met de hartslagmeter, ...
Het is niet alleen de bedoeling om betere atleten te vormen maar vooral atleten met meer kennis en vaardigheden. Op die manier groeien jonge spelers ook door op persoonlijk vlak en geeft dit 'meer vrijheid' bij het zelfstandig of individueel (bij)trainen. Voetbal is een ploegsport maar het is uiteindelijk het individu dat zal bepalen welk niveau hij zal bereiken.
Het is ons doel om sterke persoonlijkheden te vormen die na hun jeugdopleiding beschikken over de meest up-to-date kennis en ervaringen om hun verdere carrière uit te bouwen op lichamelijk vlak.
Het 'functionele' krachtprogramma voor voetballers en voetbaltrainers: PRO

'Leiders' in het voetbal, worden ze zo geboren of kan je ze vormen?

'Lactaattest en cardiologisch onderzoek beloften KV Mechelen'

DVD: Blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit

'Perform better in life'

Wat is de definitie van 'algemene fitheid'?
Wat zijn de voordelen van een uitstekende fitheid voor jou en je omgeving?
Hoe fit ben jij en hoe fit wil je worden?

'Me goed in mijn vel voelen, opstaan en me heel de dag energiek voelen, flexibel zijn in geest en lichaam, veel aankunnen, sterk zijn en lang kunnen lopen, plezier beleven aan mijn hobby's en gezinsleven, blessurevrij zijn,...'
Wat is jouw persoonlijke definitie van 'algemene fitheid' en wat zijn de punten waar je wil aan werken?
Hoe ga je dat doen en waar heb je hulp bij nodig?

Mogelijks hebben wij voor jou een programma op maat!
Neem gerust een kijkje in ons aanbod en laat ons weten of we voldoen aan de vraag.

Perform better by ... better feet!


'Eens de voet de grond raakt, verandert ALLES'!
                                                            Gary Gray, PT

De functie van spieren verandert naargelang de uitgangspositie, dus eens we op onze voeten terecht komen is het belangrijk dat alles in de voet goed functioneert. We zien meer en meer letsels die hun oorzaak hebben vanuit de voet(en) en zijn ervan overtuigd dat een 'voeten-specialist' zijn/haar plaatsje heeft in het gezond sporten en bewegen.
Podologie is in onze regio nog niet echt bekend, en het aantal kwalitatieve begeleiders loopt niet dik. Zo zijn we er zeker van dat de podologie nog een enorme ontwikkeling zal maken in onze gezondheids- en sportwereld.
We hebben alvast de nodige stappen ondernomen om podoloog Thorbjorn De Brul aan ons Act2Prevent-team toe te voegen en zijn blij met het feit dat we onze Personal Training Studio kunnen uitbreiden met een 'podologie-dag'.
Podoloog Thorbjorn zal op zaterdag (8u- 14u) aanwezig zijn voor biomechanische onderzoeken van de voet en bewegingsketen (1,5 uur).
Meer info en afspraak

Perform better in golf


Een betere golfswing,een droom of werkelijkheid? Heb je het idee dat je reeds het maximale uit je golfswing hebt gehaald? Kan je golftechnisch niets meer leren maar je hebt het gevoel dat er nog iets meer uit je lichaam te halen is?
Op 22/5/2012 lanceert NIKE- golf in combinatie met het Gray-instituut (USA) het NG360 Nike Golf Performance concept om meer te halen uit de basis van je golfswing: je lichaam!
We starten met een bewegingsanalyse en maken de weg vrij voor een betere golfswing!
Heb je te maken met een letsel dat je beperkt in je golfsport? Wil je je lichaam optimaal trainen om te beginnen met golfen?
Na onze analyse krijg je een aangepast programma dat lijkt op golf, dat voelt als golf, ... dat je lichaam klaarstoomt voor GOLF!
Wij brachten de voornaamste golf-informatie voor je samen op onze nieuwe website: www.betergolfen.com
Educatie