ACT2


PREVENT

Prevent aging

Je heb de wens om er langer jong en stralend uit te zien!
Beweging en voeding zijn 2 essentiële factoren om je doel te bereiken.

Spreek erover met je Personal Trainer.
Meer info.

Wat weet je reeds over anti-oxydanten?
Welke anti-oxydanten ken je reeds?

Wij staan dagelijks bloot aan oxidatieve stress, dwz stress door zuurstof.

Stress door zuurstof?

Zuurstof tast ons aan, net zoals ijzer gaat roesten door zuurstof gaat ook ons lichaam aangetast worden, wij noemen dat onder andere 'verouderen' of 'verslijten'.
Het is dus een volledig natuurlijk fenomeen waar we niet aan kunnen ontsnappen, omdat wij nu eenmaal zuurstof nodig hebben om te kunnen leven.

Vrije radicalen

Het oxidatieproces produceert vrije radicalen. Deze doen de cellen verouderen en op lange termijn kunnen zij schadelijk zijn voor ons lichaam: ze kunnen het risico op chronische ziektes verhogen zoals kanker, hart- en vaatziektes en grauwe staar.
De vrije radicalen spruiten onder andere voort uit normale metabolische en immuniteitsprocessen en uit het milieu: zonnestralingen, vervuilers, sigarettenrook en ozon.

Anti-oxydanten

Anti-oxydanten zijn stoffen die in onze voeding zitten en die een beschermende functie uitoefenen, onder andere tegen veroudering. Vandaar dat de cosmetica ze verwerken in hun aangezichtscrèmes en aanverwanten.
Het is aan jou om te beslissen hoe je je anti-oxydanten gaat opnemen, via de huid of via de voeding, want je kan ze niet alleen op je gezicht smeren maar ook opeten.
Er zijn veel verschillende anti-oxydanten, met verschillende functies, vandaar dat het zo belangrijk is om gevarieerd te eten zodat we een breed gamma kunnen gebruiken.

The Fat Decimator System


Beschermen van omega 3-vetten

De voor ons zo noodzakelijke zuurstof tast ons aan op celniveau en het is ook op celniveau dat we ons dienen te beschermen. Er is de laatste tijd veel te doen omtrent de omega 3 vetten en hun belang voor onze gezondheid. Omega 3 vetten of visoliën worden massaal geconsumeerd omwille van hun helende (bv ontstekingsremmende) werking.
We mogen daarbij niet vergeten om deze chemisch onstabiele vetten voldoende te beschermen tegen de oxydatieve stress, anders wordt een goed element een nadelig element.
Denk er bv aan om bij de aankoop van je gezonde vetten zoals olijfolie een donkere fles te nemen, bij voorkeur achteraan het rek (in het donker), want ook licht en hoge temperatuur tasten de vetten aan. Een grote fles olijfolie die bijna leeg is, wordt enorm aangetast door de hoeveelheid zuurstof in de fles.
Vermits we een lichaamstemperatuur hebben van zo'n 36° worden ook daar onze vetten aangetast. Anti-Oxydanten dus!!!


Soorten anti-oxydanten

Oa. Vitamine C, Vitamine E, B-caroteen, selenium, Zink
Q10 is een sterk anti-oxydant, geeft veel energie en gemakkelijk verkrijgbaar als supplement. Een absolute aanrader voor actieve sporters en bij het ouder worden.
Q10

Anti-veroudering
Educatie